Wirkee

Wirkee

Blogin teemat liittyvät kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja oman elinvoiman säilyttämiseen eli liikuntaan, ravitsemukseen ja uneen sekä palautumiseen. Nostamme myös erilaisia tutkimustuloksia ja mielenkiintoisia (työ)hyvinvoinnin teemoja käsittelyyn. Uusi blogiteksti julkaistaan kaksi kertaa kuussa.

Wirkee hyvinvoinnin edistäjänä

Wirkeen alkuperäinen ajatus oli, että jokaisella yrityksellä pitäisi olla oma personal trainer. Yksi ihminen, jonka ainoa tehtävä on huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista ja neuvoa heitä eri hyvinvoinnin osa-alueilla. Myöhemmin idea jalostui ajatukseen: ”Jokaisella TYÖNTEKIJÄLLÄ tulee olla oma hyvinvointivalmentaja.”

Käytännössä kummankaan ajatuksen toteuttaminen varsinkin pienemmille yrityksille on käytännössä mahdotonta. Isommat yritykset taasen toimivat usein eri toimipisteissä, kaupungeissa tai jopa eri maissa, jolloin yhden henkilön palkkaaminen jo logistisesti olisi mahdotonta ja useamman henkilön palkkaaminen taas taloudellisesti riskialtista. Yksi valmentaja ei myöskään välttämättä ole luonteeltaan, osaamiseltaan tai resursseiltaan sellainen, joka pystyisi palvelemaan kaikkia työntekijöitä. Näistä lähtökohdista syntyi WIRKEE-valmennukset. Valmennuksien rinnalle on tullut myös muita palvelukokonaisuuksia.

Koronan tuomat muutokset

Jo ennen koronaa meillä oli paljon ihmisiä, jotka eivät käytännössä liikkuneet ollenkaan. Koronan myötä tapahtunut eristäytyminen vähensi fyysistä liikkumista 30% ja etätyöt vähintään saman verran. Vaikka nyt on palattu normaaliin, on koronan aikana useille muodostunut uusia tapoja, jotka eivät välttämättä edistä hyvinvointia. Monilla liikuntaharrastukset jäivät tauolle eikä niiden pariin olla vieläkään palattu.

WIRKEE:n perustaja Kristiina on työssään valmentajana ja liikunnanohjaajana nähnyt liikunnan merkityksen ihmisten hyvinvoinnille. Omien valmennusasiakkaidensa kohdalla hän on käytännössä nähnyt kuinka suuri merkitys ihmisen jaksamiseen, mielenterveyteen, tyytyväisyytensä sekä itseen että arkeensa, on sillä, että ihminen liikkuu riittävästi, syö terveellisesti ja huolehtii palautumisestaan.

Wirkeen arvot

Halusta auttaa ovat kummunneet WIRKEE:n arvot, jotka ovat hyvinvointi, yksilöllisyys, ekologisuus ja ylivoimaisen wirkeä palvelu. Olemme ketteriä, toimimme yhteisten arvojen pohjalta kaikkia kunnioittaen. Jokaisella wirkeeläisellä on aito halu auttaa ihmisiä ja olla osaltaan rakentamassa hyvinvointia.

Haluamme kantaa sosiaalisen vastuumme ja tehdä yhteiskunnallisestikin merkittävää työtä. Kehitämme palveluitamme koko ajan ja jos valikoimasta ei löydy teidän yritykselle sopivaa palvelua, niin älkää epäröikö olla yhteydessä. Teemme yhteistyötä monien eri hyvinvointialan toimijoiden kanssa ja pystymme vastaamaan hyvin monenlaisiin tarpeisiin.

Sneak peak

Syksyllä 2023 meillä on tulossa uudenlainen liikuntakilpailukonsepti. Jos teidän yrityksessä on yli 10 työntekijää, tarvetta innostaa työntekijöitä liikkumaan sekä halu tukea yhteisöllisyyttä, olkaa nopeasti yhteydessä Kristiinaan. Pilottitoteutukseen mahtuu vielä muutama erilainen yritys!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lue myös

juokseva ihminen

Milloin päivitit ohjelmistosi?

Kävelen tyytyväisenä autolleni ja istahdan kuljettajan paikalle. Nappaan puhelimen laukusta ja avaan karttasovelluksen. Näppäilen osoitteen, jonne olen matkalla. Nyt täytyy vielä valita

Lue kokonaan »